Over ons

Maatwerk in stress-sensitieve en interculturele hulpverlening

w
Wij zijn gericht op gelijkwaardigheid, respect en menselijk contact.
w
Wij zijn gespecialiseerd in hulpverlenen aan individuen en gezinnen in kwetsbare (minderheids-) situaties.
w
Met het cultuursensitief hulpverlenen sluiten wij aan bij de taal en cultuur van elk persoon/gezin.
w
Door systeemgericht te (samen)werken, richten wij ons altijd op het gehele gezin en eventueel andere betrokkenen.

DoenJa MD

DoenJa Maatschappelijke Dienstverlening is een (zorg)organisatie op gebied van sociaal maatschappelijke en praktische ondersteuning. Met onze expertise en achtergrond kunnen wij zorgbehoevenden op verschillende leefgebieden ondersteunen. Zo begeleiden wij inwoners bij sociale vraagstukken, praktische vraagstukken en alledaagse zorg en waarbij ze zo lang als nodig thuis kunnen blijven wonen. Dit alles zonder veel in te leveren op kwaliteit van leven.

Tot ons hulpaanbod behoort ook het ondersteunen van inwoners met een migratieachtergrond en statushouders/ nieuwkomers. Zij krijgen met verschillende zaken en verplichtingen te maken die ze in het geboorteland niet kennen. Denk aan het aanvragen van toeslagen, het betalen van de vaste lasten en de taalbarrière. Door hen te ondersteunen zorgen we voor een betere start in Nederland en een verbeterde (lokale) samenleving.

Missie en visie

DoenJa MD wil vanuit de eigen visie (intensieve) ondersteuning en begeleiding bieden aan (jong) volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/ of complexe gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek en aan hun ouders of verzorgers. Dit om verdere ontwikkeling door te maken en om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen leven.

DoenJa MD ziet gelijkwaardigheid als een belangrijke pijler in haar wijze van ondersteunen en begeleiden. Dit maakt dat de medewerkers in staat zijn ‘maatwerk in stress-sensitieve en interculturele hulpverlening’ te bieden.